به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: روزنامه جمهوری اسلامی تیتر اول خود را به اظهارات محمد طبیبیان اختصاص داده و با معرفی او به عنوان «استاد دانشگاه و صاحبنظر اقتصادی» نوشته است: جراحی اقتصادی باید از کاهش هزینههای دستگاههای حکومتی شروع شود.
وی میگوید: «بزرگواری از مقامات گفتهاند که این رویکرد رها شدن قیمتها، جراحی اقتصادی است.
خـود آن بزرگواری که گفتهانـد جراحی اقتصادی در کار است، از سوابق به نظر نمیرسد جراحی اقتصادی کرده باشند حتی اگر آن کارد جراحی را در گذشته هم در دست داشته بودهاند. امید که این بار جراحی در کار باشد.
این اقدامات که انجام میشود به نظر نمیرسد جراحی اقتصادی باشـد، جراحی اقتصادی از بودجـه شـروع میشـود، از کاهـش هزینههای دستگاههای حکومتی در نوبت اول کاهش بودجه مجلس، شورای نگهبان، ریاست جمهوری ... کاهش بودجه دستگاههای تبلیغاتی که کارشان ثمر مثبتی نداشته ... کاهـش و حذف ردیفهای خاص افراد صاحـب نفوذ ... کاهش بودجه مراکزی که نتیجه کارشان هرگز تجزیه و تحلیل هزینه فایده یا هزینه اثر بخشی نشده است... جراحی اقتصادی لزوماً بخش پولی را باید دربر گیرد آن هم نه در جهت پخش کردن بیشتر پول بلکه در جهت ایجاد یک نظام بانکی مثل آنچه در کشورهای پیشرفته وجود دارد. جراحی اقتصادی لزوما نیاز دارد که قسمت بزرگی از ثروتهای جامعه که تحت کنترل خصولتیها و بخش عمومی است به صورت سهام توزیع شود بین خانوارهای کمبهره از مناطق مرزی شروع شود (که فقیرترین و حساسترین هستند و به سایر مناطق تسری یابد و بسیاری از خصولتیسازیها مهندسی عکس گردد... جراحی اقتصادی لاجرم نیازمند روابط خارجی روان است و تجارت خارجی کار کردی ... جراحی اقتصادی نیازمند توجه به شایستگی است... جراحی اقتصادی نیازمند دور شدن بخش سیاسی و حواشی از فعالیت سودآور است.» و بسیار موارد که میتوان فهرست کرد.»
اولاً روزنامه، جمهوری اسلامی، رویش نشده سمت و سوابق تابناک جناب طبیبیان را در دولت هاشمی به عنوان معاون سازمان برنامه (۱۳۷۰-۷۴) یادآوری کند. «تعدیل اقتصادی» دولت سازندگی که آقای طبیبیان یکی از معماران آن بود، موجب تورم بیسابقه ۴۹/۶ درصدی شد که بعد از رکورد ۶۰ درصدی دولت غربگرای دیگر (دولت روحانی) بالاترین رکورد تورمی چنددهه اخیر محسوب میشود.
چند سال قبل روزنامه شرق با اشاره به عملکرد دولتهای هاشمی و روحانی، تصریح کرده بود هرگاه مدعیان سیاست تعدیل و اعتدال سر کار آمدهاند، بالاترین رکوردهای تورمی و عامل نارضایتی مردم را پدید آوردهاند.
ثانیا آقای طبیبیان از حامیان سیاستهای دولت روحانی است و پیش از این نقد و قضاوتی باید درباره نتایج وخیم آن توضیح دهد. اگر مراد از جراحی در ذهن ایشان زدن بیشترین خسارتها بدون کمترین فایده است، قطعا هیچ دولتی به گرد پای دولتهای مدعی اعتدال و سازندگی نمیرسد.
ثالثا در موضوع صرفهجویی و ساماندهی هزینهها نیز باید به یاد ایشان آورد که فقط در فقره تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی و طرح ذخایر ارزی در دولت روحانی، بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار (یارانهای معادل ۱۲۶۰ هزار میلیارد تومان) توزیع شده که بالغ به ۷۰ درصد آن هدر رفته و صرف حمایت از معیشت مردم یا تولید نشده است.
در موضوع واگذاری شرکت و کارخانههای دولتی نیز بدترین اتفاقات در حیف و میل بیتالمال در همین دو دولت سازندگی و اعتدال رخ داده است.
فاعتبروا یا اولیالالباب !